Orange symbolik

Farvesymbolik orangeOrange er en varm farve, der vækker begejstring, spreder vibrationer og virker opløftende. Den tilfører følgende positive energier:

Balance, opmuntring, varme, entusiasme, flamboyant, standhaftighed, mod, tillid, venlighed, munterhed, spænding, energi, tilpasningsevne, stimulation, attraktion, glade energiske dage og ambitioner.

Negative påvirkninger

Uvidenhed, mindreværd, advarsel, fare, brand, ligegyldighed, overlegenhed

Kulturel betydning

I Irland har farven en stærk religiøs og politisk betydning.

I USA symboliserer den billige varer og Halloween (sammen med den sorte farve).

Associationer

Helligdag: Kyndelmisse (også kaldet Mariæ renselsesdag)

Gud: Brigid

Planet: Solen, Mars, Merkur

Dag: Søndag, tirsdag, onsdag

Astrologi: Tvilling, Skorpion

Facts om farven orange

Orange bidrager til smagen af sunde frugter, sprængfyldt med saft.

Farven forbindes med vitamin C og et godt helbred.

Den er symbolet for efterår.

De fleste børn verden over tiltrækkes af orange.

Det indvendige lys i kabinen på ældre Subaru biler var orange.

I marts 2002 blev orange indført som farvekode for alvorlige terrortrusler i USA. Systemet informerer hurtigt myndighederne når det intelligente system opfanger en potentiel trussel.

I den amerikanske hær er farven et symbol på United States Army Signal Corps.

Orange benyttes ligeledes i USA og i mange andre steder i verden til at skille noget ud fra sine omgivelser. Dette gælder redningsflåder, trafikkegler, byggezoner og lignende sikkerhedsforanstaltninger. Nogle steder kræver man, at bestemt konstruktionsudstyr males i farven orange.

Agent Orange er et ukrudtsmiddel, der blev opkaldt efter farven på dets beholdere. Det blev anvendt af det amerikanske militær til systematisk at angribe Vietnam fra 1961 til 1971. Det var på det tidspunkt meningen, at giftstoffet skulle udrydde mad og beplantning, som vietnamesiske befrielseskæmpere gemte sig i. Det giftige stof forblev dog i vandet og i jorden flere årtier efter, hvilket har vist sig at forårsage kræft, fosterskader og organsvigt hos befolkningen.